Коловози суви, повољни услови за вожњу

Срна
Коловози суви, повољни услови за вожњу

БИЈЕЉИНА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћа се по сувим коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони, саопштено је из Републичког ауто-мото савеза.

Поводом Међународног празника Првог маја забрањује се превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске, осим пиротехничких средстава за извођење ватромета од сутра у поноћ до 2. маја до 24.00 часа.

На територији ФБиХ вечерас од поноћи забрањује се превоз експлозивних материја на до 3. маја до 24.00 часа.

Због рехабилитације магистралног пута Драксенић-Врбашка један-Врбашка два на снази је обустава саобраћаја, а возила се преусмјеравају на алтернативне правце Драксенић-Козарска Дубица-Приједор и Градишка-Нова Топола-Лакташи.

Измијењен је режим саобраћаја, због радова, на дионици магистралног пута Дервента-Дервента /Жировина/, Бијељина два-Угљевичка Обријеж, као и на правцу Црна Ријека-Угар због санације и фарбања тунела “Угар”.

Режим је саобраћаја измијењен је и на дионици Ивањска-Шарговац, у Трну на укрштању магистралног пута М-И 101 и регионалног пута Р-480, те на дијелу магистралног пута Челинац-Котор Варош и на регионалном путу Челинац-Укрина.

Измијењен је режим саобраћаја и на магистралном путу Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута, те на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, због опасности од појаве клизишта забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна између предузећа “Рудинг” у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Због ове забране путнички саобраћај ће се одвијати локалним путем Модран-Угљевик Село, а теретни преко магистралног пута Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Успорен је саобраћај на дионицама Црквина-Модрича један, Шешлије-Јоховац и Прибој-Лопаре-Челић, због санације коловоза, а, због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута Бродар-Рудо.

На магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, због бројних одрона и опасности од клизишта, аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Превоз вангабаритног терета одвија се на правцима Брчко-ентитетска граница, ентитетска граница Подврсник-Љубиње-Требиње-гранични прелаз Клобук, ентитетска граница Станић Ријека-ентитетска граница Каруше, ентитетска граница Станић Ријека-Дервента, ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод и на релацији Котор Варош-ауто-пут-гранични прелаз Градишка.

Возачима се савјетује да на овим путевима возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу на дионици Клашнице 2 - Шарговац у мјесту Трн, а на магистралном путу на дионици Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ због изградње приступних путева и раскрснице за ауто-пут А-1 на снази су обуставе саобраћаја, и то од 1.00 до 4.30 часова на магистралном путу Буна-Почитељ у мјесту Шеваш Њиве, а возила се преусмјеравају на алтернативни правац преко Домановића.

Кроз тунел Црнаја на путу Коњиц-Јабланица до уторка, 3. маја до 7.00 часова саобраћај ће се одвијати двосмјерно. Од уторка у 7.00 часова возила ће саобраћати наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком. У ноћним часовима од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћаа и на путевима: Доњи Вакуф-Травник, Жепче-Зеница, Рипач-Дубовско, Шамац-Орашје и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана