Коловози суви, магла у котлинама и уз ријеке

Срна
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА - На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по претежно сувим коловозима, а на дионицама у котлинама и уз ријечне токове могућа је смањена видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

Магла смањује видљивост на путним правцима Коњиц-Јабланица-Прозор, Завидовићи-Бановићи, Живинице-Дубраве, Грачаница-Тузла-Калесија, на подручју Ливна, Купреса, Томиславграда, Гламоча и Босанског Грахова, као и долином ријеке Лашве.

Због санације коловоза, на дионици магистралног пута гранични прелаз Рача-Балатун саобраћај се на мјесту радова одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На магистралном путу Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута Разбој-Руданка, због радова, до краја године године саобраћај регулише привремено постављена сигнализација.

На магистралном путу Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току је рехабилитација пута, па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топол-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

За вријеме реконструкције магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На магистралном путу Приједор-Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка због изградње дионице аутопута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-граница Републике Српске /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничке аутомобиле брзина ограничена на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У Федерацији БиХ учестали су одрони камења на коловоз на путевима Србљани-Босанска Крупа, Турбе-Карановац, Сарајево-Фоча, Црна Ријека-Јајце, Бугојно-Купрес и Нови Травник-Бугојно.

Због радова, једном коловозном траком саобраћа се на магистралним путевима Јабланица-Мостар /мост Бегића и Беговића/, Чевљановићи-Нишићи и Кључ-Сански Мост (на улазу у Сански Мост, код Воденог парка).

Поводом католичког Божића вечерас до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја на територији федерације Босне и Херцеговине.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана