Коловози претежно суви, пажња због учесталих одрона

Срна
Коловози претежно суви, пажња због учесталих одрона

БИЈЕЉИНА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по претежно сувим коловозима, а из Ауто-мото Савеза /АМС/ Српске скрећу пажњу на учестале одроне и савјетују опрезну вожњу и избјегавање ризичних претицања.

Ради уклањања објекта и санације клизишта на регионалном путу Добој-Прњавор-Србац, дионица Србац-Горња Вијака један, у Улици Владе Винчића долазиће до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова, до 8. маја.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице-Нови Град гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

На регионалном путу Стари Угљевик-Главичице /рејон Глиња/ изводе се радови на санацији клизишта, па ће се саобраћај одвијати наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измјењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње /дионица Подврсник-Љубиње/ у току је реконструкција пута и саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, као и на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица на улазу у Орахову због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено, а због постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене" на магистралном путу Добро Поље-Миљевина такође ће бити измјена.

На магистралном путу Приједор-Козарац ради механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, има измјена и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута до Вукосавља.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај се одвија једном саобраћајном траком на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

Због деминирања терена на регионалном путу Подновље-Поље, код деминерског градилишта "МСП Горњи Божинци", биће провремене обуставе саобраћаја радним данима од 8.00 до 15.00 часова до 14. јула, а на дионици магистралог пута Котор Варош-Митровићи у мјесту Вишевице до 12. маја.

Из АМС-а наводе да се забрањује превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске од сутра од 00.00 часова до понедјељка, 17. априла, 24.00 часа.

Због реконструкције Улице Олимпијских побједника и раскрснице са Гундулићевом до суботе, 15. априла, биће обустављен саобраћај у улицама Олимпијских побједника /на дијелу од Улице Булевар српске војске до Трга Републике Српске 8.) и у Гундулићевој (од раскрснице Олимпијских побједника до Гундулићеве 106.).

У ФБиХ саобраћај се одвија спорије због радова на магистралним путевима Јабланица-Мостар /у Доњој Јабланици/ и Семизовац-Олово /Чевљановићи-Нишићи/, затим на улазу у Столац из смјера Мостара, као и на скретању за Ораховицу на подручју Коњица, те на раскрсници Горња Калесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу /Љубиње-Требиње/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана