Коловози мјестимично мокри, јак вјетар на подручју Кнежева

Срна
Коловози мјестимично мокри, јак вјетар на подручју Кнежева

БАЊАЛУКА- У појединим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ коловози су због нестабилног времена мокри и клизави, а из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске упозоравају и на јак вјетар, посебно на подручју Кнежева.

Учестали су и одрони, па возачима из АМС савјетују опрезнију вожњу прилагођену тренутним условима и стању на путевима.

Ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на Коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка - Добој.

Због радова, на магистралном путу Рача - Бијељина у рејону Балатуна, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

На магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен због бројних одрона и опасности од клизишта.

Саобраћај је забрањен за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

Због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка.

Саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта.

Привремено је санирано клизиште на регионалном путу Мраковица - Горњи Подградци, на дионици Водице - Горњи Подградци, тако да се саобраћај за сада одвија несметано у обје траке. Због опасности од поновног активирања, возачима се савјетује опрезна вожња.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

Због бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница" у мјесту Костајница, град Добој, привремено је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој - Модрича.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На подручју ФБиХ магла мјестимично смањује видљивост на путу Босански Петровац - Оштрељ - Дрвар.

Због радова на мосту на улазу у Сански Мост из правца Кључа, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су и радови на магистралним путевима Груде - Витина и Чевљановићи - Нишићи.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана