Kоловози мјестимично клизави: Опрезно због одрона

Срна
Kоловози мјестимично клизави: Опрезно због одрона

БАЊАЛУКА - Саобраћај се овог јутра у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, а из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на одроне на дионицама у усјецима и поред камених косина.

Саобраћај ће данас од 12.00 до 14.00 часова привремено бити обустављан на дионици магистралног пута међуентитетска линија Лапишница - Љубогошта у трајњу 10 минута због минирања терена на каменолому “Хан Дервента”.

Због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка због радова на изградњи кружне раскрснице. Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Режим саобраћаја измијењен је и на путном правцу Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, као и у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница - Љубогошта и Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље - Миљевина.

 

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик - Главичице, Фоча - Горажде у Филиповићима и Укрина - Горња Вијака.

На подручју ФБиХ , на дионицама Босански Петровац - Оштрељ - Дрвар и Гламоч -Прилука видљивост је мјестимично смањена због магле или ниске облачности. На путевима Бихаћ - Босански Петровац, Нови Травник - Бугојно и Ливно - Шуица - Купрес дува јак вјетар. На магистралном путу Ливно - Шуица, на превоју Борова Глава, дивљи коњи излазе на коловоз.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралном путу Јабланица - Мостар, као и на улазу у Столац, те на скретању за Ораховицу на подручју Коњица.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана