Коловози клизави, на Романији угажен снијег

Срна
Коловози клизави, на Романији угажен снијег

Коловози на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос су мокри и клизави, осим у Херцеговини, у вишим планинским предјелима има поледице, а на подручју Романије мјестимично угаженог снијега, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

Магла смањује видљивост на дионицама Коњиц-Јабланица и Кладањ-Калесија, а ледена киша пада на ширем подручју Сарајева, што отежава и успорава саобраћај.

Из АМС возаче упозоравају на опасност од одрона, посебно на дионицама Карановац-Црна Ријека, Карановац-Кнежево-Угар, Котор Варош-Теслић, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Гацко-Тјентиште и Вишеград-Устипрача.

У ФБиХ одрони су учестали на путевима Бихаћ-Србљани-Босанска Крупа, Турбе-Карановац, Црна Ријека-Јајце-Доњи Вакуф и Бугојно-Купрес.

На магистралном путу Рача-Бијељина, у рејону Балатуна, због радова се саобраћа успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Измијењен је режим саобраћаја због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка због изградње кружне раскрснице.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу дионица Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора (Шћепан Поље) забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

На дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови и на магистралним путевима Груде-Витина и Чевљановићи-Нишићи, а на мјестима радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана