Колико су високе жене у БиХ у односу на остатак Европе: Мапа показује гдје живе оне највише

ГС
Foto: Илустрација

На Инстаграм страници Геоинста која свакодневно објављује занимљиве географске податке објављена је мапа с просјечном висином жена по земљама Европе.

Занимљиво је да су жене из БиХ у врху листе с просјечном висином од 167,5 центиметара. Највише жене живе у Холандији гдје је просјек 170,4 центиметра.

Такође, жене из Србије и Црне Горе су у врху листе, а просјек износи 168,3 и 170 центиметра. Међу највишим су и Словенке са 167,2 центиметра, те жене из Чешке, Словачке, Естоније, Исланда, Латвије и Литваније.

Земље с највишим женама су на мапи означене тамнонаранџастом нијансом. Најниже су означене свијетложутом нијансом, преноси Кликс.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GEOINSTA (@geografija_insta)

Најниже жене живе у Сјеверној Македонији према мапи гдје је просјек 160 центиметара, а слиједи Португалија са 161,2 те Италија са 161,8 центиметара.

БиХ је и према висини мушкарца при врху глобалне листе, а налази се на шестом мјесту. Глобална мрежа World of Statistics раније је објавила листу просјечне висине мушкараца по земљама свијета, а занимљиво је да су на првом мјесту Холанђани с висином од 182,54 центиметра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана