Колико су конобари плаћени у Хрватској, Црној Гори и Словенији?

ГС
Колико су конобари плаћени у Хрватској, Црној Гори и Словенији?

ЗАГРЕБ - Летња сезона је увелико почела а са њом и време сезонских послова. За оне који и даље траже, а још увек нису били у прилици, остало је још мало времена да се пријаве на оглас и пошаљу свој резиме. Као што се може очекивати велика потражња је за радницима у угоститељском сектору.

https://adserver.adape.io/www/delivery/lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=231&loc=https%3A%2F%2Fbanjaluka.net%2Fkoliko-su-konobari-placeni-u-hrvatskoj-crnoj-gori-i-sloveniji%2F&cb=ce5d1a7c78Тако, више локала у Црној Гори још увек тражи конобаре односно конобарице за летњу сезону. Смештај и храна су обично обезбеђени а један послодавац, поред смештаја, нуди само два оброка дневно. Основна плата је у распону од 700 до 1.000 евра месечно, плус бакшиш.

Посао помоћне конобарице на хрватском полуострву Пељешац плаћа се 1.200 евра месечно док помоћни кувар у Задру може зарадити од 1.100 до 1.300 евра месечно. У огласу за овај посао стоји да су смештај и храна бесплатни, радно време је од 8 до 9 сати дневно, 6 дана у недељи.

Конобар у Словенији може зарадити и 1.500 евра месечно. У једном огласу стоји да посао траје 4 месеца али да може потрајати и дуже у зависности од тога како се кандидат покаже на радном месту. Смештај и оброци су плаћени као и превоз до Словеније. Рад се обавља у две смене, а познавање енглеског језика је обавезно.

Роштиљ мајстор у Брелима може да заради 1.500 евра месечно. Потребно је да иза себе има искуство бар две сезоне, а храна и смештај су обезбеђени.

Још увек могу да се нађу огласи који траже раднике за бербу малина у околини Ариља и Ужица. Дневнице су углавном по договору.

Траже се и радници за паковање производа. Они могу зарадити до 77.000 динара месечно – а ова врста посла доступна је и студентима.

До почетка јула отворен је конкурс за посао кондуктера на међународној аутобуској линији у Београду. За овај посао потребна је средња стучна спрема као и познавање енглеског језика. У огласу се наводи да није потребно претходно искуство али се не наводи плата.

Један послодавац у свом огласу тражи две жене за чишћење 6 апартмана на Крку у Хрватској. Осим што наводи да је посао плаћен 12 евра по сату истиче да ово може бити и летовање, с обзиром да је плажа веома близу зграде.

Осим послодаваца и радници сами нуде своје услуге. Наиме, један бурегџија објавио је оглас у коме нуди своје услуге током јула и августа, док једна жена у свом огласу наводи да има вишегодишње искуство у чишћењу и спремању станова те да је отворена за посао.

Сезонских послова и ове године има много, а они који траже запослење треба да пожуре, претраже интернет и пронађу нешто што ће им највише одговарати и омогућити да и током ове летње сезоне додатно зараде, преноси Телеграф Бизнис.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана