Колико студенти требају издвојити за кирију у Београду?

ГС
Колико студенти требају издвојити за кирију у Београду?

БЕОГРАД - Љето је у зениту, а то је знак многим студентима да почну да траже смјештај. Онима који се одлуче за приватно становање циљ је наћи што повољнији смјештај, те углавном бирају гарсоњере и мање станове махом на периферији.

Од четири универзитетска центра у Србији, најскупља је престоница одувијек, а питали смо стручњака за некретнине какво је тачно стање са киријама у Београду, али и у другим градовима у Србији.

Центар престонице је најскупљи када је ријеч о изнајмљивању, а цијене су од 300 до 600 евра према нашим сазнањима. При том, ријеч је о најчешће једнособним становима.

- Београд има очекивано највише цијене када говоримо о изнајмљивању станова по квадратном метру. Центар града је најскупљи, те је цијена у претходном мјесецу износила 16,4 евра по квадратном метру. Сљедећа општина послије центра која је имала највишу цијену јесте Врачар са 15,1 евра по метру квадратном, одмах слиједи Нови Београд са скоро идентичном цијеном - 15 евра по м2. Цијена на општини Палилула износила је 13,4 евра по квадратном метру, Вождовац 12, и Миријево са повољнијом цијеном од 9,5 евра по м2 - рекла је за "Блиц Бизнис" Јелена Дукић са портала Некретнине.рс.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана