Колико је пијаних возача лани искључено из саобраћаја

Срна
Колико је пијаних возача лани искључено из саобраћаја

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске саопштило је да је полиција прошле године из саобраћаја искључила 18.797 возача због управљања возилом под дејством алкохола, те с циљем безбједног учествовања у саобраћају савјетују возачима да вожњу прилагоде условима пута и да возилом не управљају под утицајем алкохола и опијата.

МУП у оквиру кампање "Ниједан више", усмјерене на подизање свијести грађана о одговорном понашању у саобраћају, настоји да упозори и савјетодавно дјелује према грађанима с циљем унапређења безбједности у саобраћају.

Мото кампање је упозорење да се ове године не слави 109 рођендана јер је у саобраћајним незгодама лани изгубљено 109 живота, наведено је у саопштењу МУП-а.

Према евиденцији МУП-а, највећи број смртно страдалих лица у прошлој години је на путу Горња Вијака-Дервента један, гдје је страдало шесторо лица, а исти број лица страдао је на путном правцу Клашнице два-Шарговац.

Четири лица страдала су на пуном правцу Црна Ријека-граница Републике Српска/Федерација БиХ, а исти број страдалих био је и на путу Гребнице-Обудовац један. По три лица страдала су на правцима Драготиња-Приједор и Шепак-Каракај један.

Полиција је прошле године из саобраћаја искључила 1.221 возача због одбијања контроле на присуство наткотика, а због вожње прије стицања права на управљање возилом 1.277 возача.

Такође, 416 возача искључено је због управљања возилом за вријеме трајања забране, 287 возача због одбијања контроле на присуство алкохола у крви. Због вожње под утицајем опијата из саобраћаја је искључено 180 возача, а због техничке неисправности 1.341 возило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана