Колектив Домa здравља Братунaц осудио напад на докторицу

Срна
Foto: Срна

БРАТУНАЦ- Запослени у Дому здравља у Братунцу данас су мирно протестовали испред зграде ове установе у знак подршке докторици коју је пацијент физички напао на радном мјесту.

У одсуству директора Дома здравља Љиљане Иванчић новинарима се обратила замјеник директора Драгица Алемпић која је рекла да у овој установи осуђују ноћашњи напад пацијента на докторицу Сњежану Стојановић, те очекују да ће надлежни спровести истрагу и предузети мјере у складу са законском регулативом.

"Очекујемо да надлежни органи утврде чињенице како је до тога дошло и да добијемо информације о томе за јавност", рекла је Алемпићева.

Она је нагласила да запослени у Дому здравља апсолутно осуђују сваки вид пријетње, притиска и напада на здравствене раднике који раде напоран и одговоран посао, те истакла да не постоји никакво оправдање за нападе ни вербалне ни физичке које је докторица Стојановић доживјела.

"У нашој установи нису забиљежени овакви немили догађаји јер смо се увијек трудили да пружимо сву помоћ и здравствену заштиту пацијентима, али тражимо и заштиту наших радника", истакла је Алемпићева.

Она је навела да је докторица Стојановић хоспитализована у Болници Зворник и пожељала јој брз опоравак.

Представник Синдиката, докторица Данка Мићић рекла је да ово није први, а вјероватно ни посљедњи случај напада на љекаре и затражила од надлежних да се љекарима омогући статус службеног лица, што је преко Синдиката здравствених радника одавно тражено.

Она је апеловала на локалну самоуправу да се Дому здравља обезбиједи физичко обезбјеђење.

Након получасовног мирног протеста, који је организовао Синдикат, запослени су наставили рад у Дому здравља и пружају услуге пацијентима.

Немилом догађају присуствовала су два пацијента, медицински техничари и возач, а Дом здравља нема службу физичког обезбјеђења.

Срна незванично сазнаје да је докторицу Стојановић физички напао пацијент који је ратни војни инвалид прве категорије, ампутирац, без ноге и душевни болесник.

Како незванично кажу у овој установи, пацијент се жалио на болове и тражио да добије "тродон" за ублажавање болова, али је докторица захтијевала да га прво прегледа. Након тога је дошло до конфликта и физичког напада на докторицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана