Колеге дале подршку нападнутом медицинском раднику из Приједора

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК - Запослени у Хитној помоћи и остали запослени у Дому здравља у Зворнику одржали су данас скуп подршке недавно нападнутом колеги из Приједора како би скренули пажњу да су напади честа појава и да медицински радници треба да добију статус службеног лица.

Главни техничар у Хитној помоћи Горан Шурбат рекао је новинарима да је веома честа појава да су медицински радници изложени вербалним нападима, а није ријеткост и да буду мета физичког напада као што је био случај са колегом у приједорској Хитној помоћи.

“И овђе у Зворнику готово свакодневно има случајева вербалних напада на здравствене раднике”, рекао је Шурбат.

Секретар у Синдикату здравства и социјалне заштите Републике Српске Зоран Милутиновић рекао је да осуђују сваки вид насиља и апеловао да медицински радници добију статус службеног лица због чега ће поново тражити да се ово питање актуелизује.

“Јавност зна да се запослени у области здравства баве једним од најодговорнијих и најхуманијих видова посла и да нам најмање треба да се неко, из било којих разлога незадовољан, појави и бијес искали на здравственим радницима”, рекао је Милутиновић.

Напад на радника Хитне помоћи Дома здравља Приједор догодио се на радном мјесту 27. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана