Код Приједора у току изградња петље која ће бити дио аутопута према Бањалуци

Г.С.
Код Приједора у току изградња петље која ће бити дио аутопута према Бањалуци

ПРИЈЕДОР - Изградња тзв. "Приједорске петље" дио је пројекта градње аутопута Приједор - Бањалука. Радови на овој дионици почели су почетком 2023. године, а према изјавама званичника све се одвија раније предвиђеном динамиком.

 "Свако ко овдје живи зна колико је изградња аутопута значајна за Приједор. То је једна од најоптерећенијих саобраћајница у регији и његовом изградњом постигло би се много. Прије свега мислим на вријеме које би се уштедјело, а да не говоримо о смањеном ризику од саобраћајних незгода и свега онога што се може десити", рекао је раније градоначелник Приједора Слободан Јавор.

Према ранијим информацијама, аутопут Бањалука - Приједор биће дуг 40,7 километара и поред петље код Приједора имаће петље и у Куљанима те Омарској. Завршетак радова планиран је за љето 2026. године.

Предвиђена је градња 23 надвожњака, 10 подвожњака, девет мостова, седам вијадукта, једног пролаза за животиње, једног обостраног одмаралишта. Такође, наплатне кућице су предвиђене на три локације у непосредним близинама петљи, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана