„Кочићев збор“: Почела свечана академија

Срна
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - У Стричићима на Мањачи почела је свечана академија поводом "Кочићевог збора".

Свечаној академији присуствују предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић, министри у Влади Републике Српске Наталија Тривић, Ален Шеранић, Сребренка Голић, представници Републике Српске у заједничким институцијама.

На академији су и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, предсједник Скупштине града Младен Илић, званице из културног, јавног и политичког живота Републике Српске и БиХ.

Богат културно-умјетнички програм, као и бодљавина бикова и уручење награде "Јаблан" предвиђени су након академије.

Књижевнику Анђелку Анушићу биће уручена "Кочићева награда".

Прије свечане академије у Стричићима су положени вијенци на споменик за 44 погинула борца из ове мјесне заједнице у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Вијенац је у име институција Републике Српске положио изасланик предсједника Српске Ален Шеранић, који је министар здравља и социјалне заштите Српске, као и представници Борачке организације, СУБНОР-а, потомци погинулих бораца, те представници удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, градоначелник Бањалуке и предсједник Скупштине града Драшко Станивуковић и Младен Илић.

Прије полагања вијенаца у храму Успења пресвете Богородице служена је литургија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана