Клупе напустила 60. генерација средњошколаца у Рогатици

Сретен Митровић
Foto: Сретен Митровић

РОГАТИЦА - Подјелом свједочанстава, диплома и награда најбољим ученицима и уз малу свечаност, средњошколско образовање данас је окончала јубиларна 60. генерација ученика Средњошколског центра “27. јануар” у Рогатици.

Школске клупе напустило је 88 матураната међу којима је 22 који су завршили гимназију општег смјера, 18 економских техничара, 17 пословно-информатичких техничара, 17 електроинсталатера и 14 агро-туристичких техничара. 

У конкуренцији четири вуковца, ученик ове јубиларне генерације је Кристина Поповић, економски техничар, која је позната и по томе што је истакнути рогатички спортиста - атлетичар, однедавно члан Атлетског клуба “Борац” у Бањалуци.

Као ученик генерације Кристина је стекла право на општинску стипендију  за даље школовање независно од тога који ће факултет одабрати.

Осим Кристине, признање “Вук Караџић” понијели су још Емилија Којић, Лидија Мотика и Вања Самарџић, а са одличним успјехом, школовање је завршило 27 ученика. 

Међу њима је и Владан Балчаковић, који четири године средњошколског школовања није изостао са наставе ниједан час. 

Начелник општине Милорад Јагодић наградио је ученика генерације са 500 КМ, остале вуковце са по 300 и све остале ученике који су годину окончали са одличним успјехом са по 200 марака, док је ученик без и једног изостанка са наставе, као награду,  добио још 200 марака. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана