Клизави коловози у доњем Подрињу и магла на подручју Добоја

Срна
Клизави коловози у доњем Подрињу и магла на подручју Добоја

БИЈЕЛЈИНА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) саобраћај се одвија по претежно сувим коловозима, док су због слабије кише у доњем Подрињу коловози мокри и клизави, а слабија магла евидентирана је на подручју Добоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Опрез је неопходан и због могућих ситнијих одрона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на ауто-путу Градишка-Бањалука због радова на мосту Богдановац, а саобраћај ће до 15. новембра регулисати саобраћајна сигнализација.

Режим саобраћања измијењен је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјена у одвијању саобраћаја до 31. децембра биће и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека, на локацији МХЕ Бочац, због уређења корита ријеке Врбас, укључивања и искључивања механизације, на снази је измјена одвијања саобраћаја.

Због изградње тротоара, уз магистрални пут Српске Топлице-Карановац, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

Режим саобраћања измијењен је и због санације клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

За вријеме радова на реконструкцији дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Због бушења и минирања на каменолому “Грапска-Костајница” у мјесту Костајница, град Добој, биће привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница, до 20. децембра.

У ФБиХ се, због санационих радова на магистралним путевима Коњиц-Јабланица, у мјесту Лендава, Тузла-Калесија, у мјесту Миљановци, и Лукавац-Грачаница, у мјесту Сижје, саобраћа успорено, једном траком.

На граничним прелазима Градишка и Градина појачан је интензитет саобраћаја на улазу у БиХ. На осталим граничним прелазима тренутно нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана