Клизави и мокри коловози због снијега

Срна
Клизави и мокри коловози због снијега

БАЊАЛУКА - У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, док се у вишим предјелима и преко планинских превоја снијег задржава на коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због снијега на коловозу, саобраћај се у ФБиХ спорије одвија на дионицама Сарајево-Тузла, Горњи Вакуф/Ускопље-Прозор, Бугојно-Нови Травник, Бихаћ-Босански Петровац-Дрвар, Гламоч-Млиништа и Ливно-Купрес-Бугојно, а у западним крајевима додатне потешкоће ствара јак вјетар који мјестимично формира сњежне наносе.

Возачима се савјетује максимално опрезна и спорија вожњу, уз обавезну употребу зимске опреме.

Повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина, а мјестимично је смањена видљивост због ниске облачности.

Због радова у Трну, измијењен је режим саобраћаја на путу Челинац-Котор Варош и Челинац-Укрина, Руданка–Добој један, Руданка-Добој, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Бањалука-Стари Мајдан два, Језеро-Шипово, Шипово-Ново Село, Укрина-Горња Вијака.

Због активираног клизишта саобраћа се отежано, једном саобраћајном траком на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, на регионалном путу Бистрица-Подграб у мјесту Филиповићи и на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет превози се на путним правцима Лепеница-Блажевац и Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-Чемерница, гдје возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку дионице Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн и на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због радова у тунелу “Црнаја” на путу Коњиц-Јабланица и у тунелу “Скела” на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима обуставља.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима Сребреник-Орманица, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана