Клиника за кардиохирургију УКЦ-а Српске: Успјешно оперисано првих 100 пацијената

ГС
Клиника за кардиохирургију УКЦ-а Српске: Успјешно оперисано првих 100 пацијената

БАЊАЛУКА - На Клиници за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске од јуна је изведено 100 кардиохируршких захвата уз подршку Института за кардиоваскуларне болести Дедиње и Института за кардиоваскуларне болести Војводине Сремска Каменица. 

Прва кардиохируршка операција на Клиници за кардиохирургију изведена је 6. јуна. Ове операције укључују хируршку реваскуларизацију миокарда, оперативно лијечење валвуларних болести срца, те најновије методе хируршког лијечења срчане слабости. Пацијенти више не морају да иду у регионалне центре и чекају редове када ће се оперисати него сада то могу учинити у Бањалуци, са процентом успјешности сто одсто, преноси АТВ.

- Успјели смо да организујемо и урадимо оно што је најбитније. Ово је велики успјех Републике Српске - рекао је генерални директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић.

Кардиохирургија представља једну од најзахтјевнијих грана медицине и велики број стучњака учествује у лијечењу пацијента. Просјечна старост оних који се подвргавају кардиохируршким интервенцијама је између 50 и 80 година.

Пројекат изградње Кардиохирургије уз подршку Владе и ресорног министартсва представља велики успјех који ће допринијети побољшању и очувању здравља становништва Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана