Керуша Луна из азила у Гацку креће пут Њемачке (ВИДЕО)

ГС
Керуша Луна из азила у Гацку креће пут Њемачке (ВИДЕО)

Као и људске, и псеће судбине могу бити драматичне, пуне проблема, мука, али и срећних завршетака. Таква је и судбина керуше Луне, која ће ових дана након Невесиња и Гацка, свој псећи живот наставити у Њемачкој.

Луна, разиграна и умиљата керуша, за коју се претпоставља да је стара нешто више од двије године, живјела је као улични пас у Невесињу, најчешће боравећи око црквене порте, гдје би јој понеко дао нешто хране. Одатле је у прољеће 2022. кренула са групом ходочасника који су пјешачили до манастира Острог и уморна и исцрпљена стигла до Гацка.

- Прешла је 53 километра и даље није могла, имала је жуљеве и опекотине од ходања, то је за њу било исцрпљујуће - каже Далибор Топаловић из Удружења "Нерина арка".

Једно вријеме Луна је боравила у околини школе у Гацку, гдје су је хранила дјеца, а онда ју је Далибор смјестио у своју "Нерину арку" - азил у којем он сам, уз повремну помоћ и подршку пријатеља животиња, брине о скоро 50 паса.

И након годину и по, срећа се осмијехнула Луни - јавила се удомитељка из Њемачке која жели да јој пружи дом заувијек. Сви папири и прегледи су завршени и након дугог лутања, Луна креће у свој нови дом,преноси РТРС.

Доброта ће, кажу, спасити свијет. Доброта је овог пута спасила Луну и њен кратки псећи живот учинила бољим и, надамо се, много срећнијим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана