Кажњавати оне који остављају псе на улицама Котор Вароша

Srna
Foto: Ilustracija

КОТОР ВАРОШ - Надлежне службе у Котор Варошу посветиће у нареднон периоду више пажње на откривању и кажњавању грађана који довозе и остављају псе у граду, као и оних који кућне љубимце пуштају да шетају без пратње.

Шеф општинског Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију Горан Малијевић рекао је Срни да постоје индиције да на подручје ове општине допремају напуштене псе. 

"Апелујемо да сви грађани, уколико имају било каква сазнања о томе, обавијесте надлежне службе како би се предузеле законске мјере против тих лица", поручио је Малијевић. 

Хигијенски сервис за напуштене животиње "Јава" из Прњавора у ванредној акцији под надзором которварошке Комуналне полиције уклонио је са улица у овој општини осам паса луталица, који су транспортовани до прихватилишта за псе у Прњавору, а Малијевић каже да се на овај начин смањује број одбјеглих и напуштених паса на терену и отклањају евентуалне опасности од уједа. 

"Осим агресивности, коју пси луталице често испољавају, постоји и санитарни ризик када је ријеч о појави заразних болести", навео је Малијевић и додао да ће Комунална полиција наставити ове активности. 

У прихватилишту за псе у Прњавору над животињама се примјењују све мјере ветеринарске здравствене заштите, те обезбјеђују храна и удомљавање. /крај/спе/љљ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана