Католички вјерници прослављају Божић: Мир од Бога треба ширити

 Јана Кезић
Католички вјерници прослављају Божић: Мир од Бога треба ширити

БАЊАЛУКА - Понуђени мир од Бога треба ширити у породици и животној средини, те бити радостан и испуњен добротом и љубављу не само једном годишње, него свакодневно.

Порука је то коју је упутио бањалучки бискуп Фрањо Комарица католичким вјерницима у БиХ, али и широм свијета, који у недјељу прослављају најрадоснији хришћански празник - Божић.

Он је свим вјерницима католичке вјероисповијести честитао предстојећи Божић, уз поруку да је другима око себе потребно показати отвореност за живот, залагање и солидарност.

- Потребно је то чинити свакодневно, а не само једном годишње, истински доживљавати и проживљавати усрећујући садржај светковине Божића. Свима вама, драга браћо и сестре, желим од срца да вам то успије и ове и свих наредних година - рекао је Комарица, који је пожелио благословљену и плодну новим дјелима нову годину.

Честитке надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу и вјерницима католичке вјероисповијести упутили су и званичници БиХ.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ, Небојша Радмановић пожелио је да празник дочекају у добром здрављу, духовном миру и породичној срећи.

- Свим вјерницима католичке вјероисповијести у БиХ, као и свим хришћанима који празнују по грегоријанском календару, желим да празник Христовог рођења дочекају у добром здрављу, духовном миру и породичној срећи. Срећан и благословен Божић - навео је Радмановић.

Предсједавајући Дома народа Парламента БиХ, Никола Шпирић пожелио је да сви католички вјерници Божић дочекају у миру, радости и благостању са својим најмилијима, док је предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија свим вјерницима у БиХ, који вријеме рачунају по грегоријанском календару, пожелио да празник прославе у радости, благостању, љубави и слози.

Слободни дани

У Министарству управе и локалне самоуправе Републике Српске кажу да вјерници католичке вјероисповијести за Бадњи дан и Божић, имају право на плаћени изостанак с радног мјеста. У саопштењу су навели да је то у складу с одредбама Закона о празницима РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана