Католички школски центар Бањалука продужио уписни рок: Циљ омогућити упис свим заинтересованим

А. Ј. Р.
Foto: Католички школски центар Бањалука

БАЊАЛУКА - Католички школски центар (КШЦ) у Бањалуци продужио је термин за упис у другом року како би примио све заинтересоване свршене основце чији упити свакодневно пристижу на адресу ове средње школе.

У овој васпитнообразовној установи кажу да уписни рок траје до четвртог јула у 13 часова, те да њихову школу бирају ученици који желе открити себе у Тиму за надарене и талентоване, као и они који воле индивидуалан приступ професора њиховим компетенцијама.

"Бирају нас ученици који радозналошћу желе обогатити 15 секција школе, они којима су мултимедијални и међурелигијски семинари у иностранству сан, као и ђаци чијој професионалној спортској активности треба оптималан образовни ритам" рекли су у КШЦу. 

У њиховим клупама сједе ученици који Фестивал стваралаштва разматрају као жељени креативни изражај, дјеца  писци који чекају своју прву књигу, они којима су примијењена биологија и експериментална физика лични научни стил, који очекују функционалну примјену сазнања приликом стручно организованих путовања ка научним, филолошким, умјетничким и спортским одредиштима, као и млади који очекују међународна признања функционалне примјене свога знања.

 

Чланови ове васпитнообразовне заједнице, међу којима је професорица физике и алумнисткиња Бојана Сегић, каже да КШЦ памти због бројних ваннаставних активности и прилика за усавршавање талената, а Зоран Стојнић, такође алумниста ове школске, поновио би искуство школовања због мотивисаних професора који су извор инспирације ученицима.

Ученица трећег разреда ове школе Соња Бјелић истиче битност квалитетног образовања које се остварује у КШЦ- у зарад будућих академских звања те самопоуздање које се тиме стиче, док ученица првог разреда Нина Церовац наводи предност одвијања наставног процеса само у јутарњој смјени које отвара простор за квалитетно слободно вријеме.

 

"Ту је и добробит изборне наставе наше школе као ужег стручног профилисања младог човјека те потпуна могућност саморазвоја с обзиром на индивидуалан приступ професора ученичким компетенцијама кроз иновативну обраду наставног градива" рекла је Церовчева. 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана