Катић: „Празник мимозе“ ни након пола вијека није изгубио драж

Срна
Катић: „Празник мимозе“ ни након пола вијека није изгубио драж

ПОДГОРИЦА- Традиционални „Празник мимозе“ се наставља и показао је да је манифестација која је одавно превазишла границе Црне Горе и региона, изјавио је данас предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић.

Катић је истакао да су бројни гости из региона, Русије и многих европских земаља данас посјетили Херцег Нови.

-Знамо шта је урадила пандемија, људи су били затворени двије године и нису били у могућности да осјете ове чари Медитерана. Види се да су били жељни празника и доброг расположења - рекао је Катић и најавио вечерашњи маскенбал у Игалу и још 40 програма до 5. марта.

Идеју, која је настала прије 53 године да се продужи туристичка сезона и на зимски период, према ријечима Катића, локална управа посљедњих година настоји да унаприједи и подигне на већи ниво, како би Празник најавио и наредну успјешну љетњу сезону.

-Већ за половину марта имамо најаве доласка гостију из западне Европе, Русије, хотели ће бити попуњени у том периоду, гости из региона долазе углавном у шпицу сезоне. Тиме смо остварили циљ, да нам предсезона почиње у марту, априлу и да имамо успјешну главну сезону - рекао је Катић.

Међу званицама и гостима, на фешти мимозе, рибе и вина били су и високи званичници Црне Горе, као и и амбасадор Руске Федерације у Црној Гори Владислав Маслеников, који је рекао да је тај празник изузетно лијепа манифестација.

-Послије двије године враћамо се томе да можемо имати забавне манифестације попут ових. Мислим да је то добро. Заиста је лијепо у Херцег Новом - рекао је Маслеников.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана