Кашиковић: Требиње, Билећа и Љубиње међу најтежим теренима за ватрогасце

Срна
Кашиковић: Требиње, Билећа и Љубиње међу најтежим теренима за ватрогасце

ТРЕБИЊЕ - Ватрогасци спремно дочекују љетну сезону са великим сушним периодом и могућношћу настанка пожара на херцеговачком тлу, које је захтјевно за интервенције, изјавио је Срни командир Територијално-ватрогасне јединице Требиње Здравко Кашиковић поводом Дана ватрогасаца.

"Велики сушни период који се, према најавама метеоролога, очекује од јуна до августа може изазвати пожаре, али смо спремни и са материјалним и људским ресурсима", рекао је Кашиковић. Он је истакао да требињски ватрогасци у таквим приликама имају подршку и колега из сусједних херцеговачких општина, а по потреби им помаже и Хеликоптерски сервис Републике Српске, што им веома значи.

Кашиковић је оцијенио да су Требиње, Билећа и Љубиње међу најзахтјевнијим теренима за ватрогасце у Републици Српској због пожара који настају током љета усљед велике суше, али и због неприступачног терена и велике гориве масе. "Кад дође ватра на херцеговачко тло, онда дође и вјетар и то су онда још теже околности за ватрогасце", рекао је Кашиковић и додао да је овог прољећа и вегетација била бујна, па ће бити и доста гориве масе, посебно у кршевитом подручју.

Територијално-ватрогасна јединица Требиње организовала је данас, поводом Дана ватрогасаца, Дан отворених врата за ученике основних школа и дјецу из вртића, да би указали на значај те професије и показали им опрему којом располажу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана