Картично плаћање на киосцима “Минутице”: Награде за оне који плаћају Visa картицама НЛБ банке

Данијела Бајић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Становници широм Српске убудуће ће у свега неколико секунди и на киосцима “Минутица” моћи да плате свој омиљени часопис, дневне новине, воду или сладолед, бесконтактним картицама или дигиталним новчаницима и тако брже и лакше обаве куповину.

Компанија “Глас Српски - Трговина”, у чијем је власништву и највећи ланац трафика у Републици Српској - “Минутица”, која у понуди има велики избор штампе и робе широке потрошње, са партнерима НЛБ банком и Visa картичном кућом покренула је и промотивну кампању која ће да траје до краја августа 2024. године.

У оквиру ове кампање за сваку куповину обављену картицом на “Минутица” киоску, купац чији рачун износи минимално 20 марака или више, има прилику да изабере своје гратис освјежење, сок или сладолед.   

Директорица “Гласа Српског - Трговине” Сања Благојевић истакла је да је у пилот фази Smart POS активиран на најатрактивнијим локацијама киоска “Минутица”, како би купци и корисници свих врста картица могли да се увјере у практичност и једноставност безготовинског плаћања.

- Међутим, сада са задовољством можемо рећи да је картични прихват омогућен на свим локацијама и да од средине јула па све до краја августа за наше купце имамо и додатне бенефите. Наиме, током промотивног периода од мјесец и по, свим купцима који на “Минутица” киосцима купе артикле вриједности од 20 марака, омогућили смо једно освјежење гратис, пиће или сладолед по избору до двије КМ вриједности, у сарадњи са нашим партнерима НЛБ банком и компанијом “Visa” - рекла је Благојевићева.

Члан Управе НЛБ банке Бањалука Љиљана Крсман, у чијој надлежности је и развој пословне мреже и дигиталних канала плаћања, нагласила је да иновације попут NLB Smart POS-а убрзано трансформишу начин на који свакодневно користимо своје картице и паметне телефоне, не изискујући од трговаца да посједују додатну опрему попут традиционалног POS уређаја.

- Довољно је само да посједују неки од андроид телефона са NFC технологијом, а захваљујући изузетно безбједном EMV стандарду и технологији енкрипције, Smart POS или Soft POS како га другачије називају, доноси сигурност и једноставност бесконтактног плаћања, као и било који традиционални платни терминал - казала је Крсманова.

Smart POS апликације

НЛБ банка путем Smart POS апликације омогућила је да и мали трговци и предузетници сада добију прилику да својим купцима понуде плаћање картицом, уз једноставно преузимање апликације NLB Smart POS путем Play трговине, уз отварање рачуна у банци. 

Поред тога, овај једноставнији и практичнији начин плаћања, потрошачима доноси мање чекања и олакшање да не морају размишљати колико готовине имају у новчанику, док у пар секунди желе обавити своју уобичајену куповину на “Минутица” киоску и наставити са својим свакодневним обавезама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана