Каран: Полиција способна да се суочи са свим изазовима

Срна
Каран: Полиција способна да се суочи са свим изазовима

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је да Српска има полицију која је спремена да заштити животе грађана, имовину и уставни поредак и способна да се суочи са свим безбједносним изазовима.

"Будућност Републике Српске је да будемо још бољи, модернији, опремљенији и јачи и да будемо још већа гаранција за безбједан живот грађана Српске", рекао је Каран новинарима у Бањалуци након што је у Центру за обуку припадника МУП-а у Залужанима одржана свечаност поводом 4. априла - Дана полиције.

Он је нагласио да су Српска, њена полиција и МУП са поносом дочекали 31 годину од оснивања.

"Можемо се са поносом сјетити 30. марта 1992. године, када се 230 припадника будуће полиције Српске постројило на Сокоцу, у Сарајевско-романијској регији", навео је он.

Каран је рекао да је обиљежавање 4. априла прилика када се одаје дужну почаст свим припадницима МУП-а, њих 782, који су уградили животе у темеље Републике Српске заједно са Војском Српске и народом.

Он је напоменуо да је од 1995. године је у обављању дужности живот дало 30 припадника полиције, а њих око 500 је теже и лакше повријеђено.

Каран је истакао да се полиција Републике Српске развија и да је улагано у њено опремање и напредак.

"Улагали смо у њене објекте. Данас смо у објектима нашег будућег интерната. Ту је будућа средња школа унутрашњих послова. Уложили смо у нашу Специјалну антитерористичку јединицу, Жандармерију, изградили смо довољно капацитета и обезбиједили материјално-техничку опрему да се наши полицајци могу суочити са најопаснијим ситуацијама у којима је директно доведен у питање и њихов живот и живот грађана", навео је он.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана