Каран: Грађани могу бити спокојни јер имају опремљену и обучену полицију

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран поручио је да грађани Српске могу бити спокојни јер имају полицију која је веома опремљена и обучена да одговори безбједносним изазовима било које врсте.

 


 

Каран је истакао да МУП Српске има елитне јединице које могу да штите уставни поредак Републике Српске, живот и имовину грађана и професионално обављају остале задатке.

"То нам даје обавезу да одржимо безбједно стање у Републици и да даље јачамо наше полицијске капацитете да могу, као и до сада, да одговоре безбједносним изазовима", рекао је Каран новинарима у Бањалуци након уручења увјерења првој групи полазника напредне обуке за полицијске службенике Жандармерије.

Он је истакао да је задовољан Центром за обуку који има МУП Српске, те да су полицијски службеници, који прођу овај Центар, обучени по највећим стандардима.

У Центру за обуку уручена су увјерења за 37 полазника чија је напредна обука трајала два и по мјесеца, а догађају је присуствовао и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана