Карађорђевићи угостили више од 1.000 дјеце из Србије и Српске

Srna
Foto: Srna

БЕОГРАД - Престолонасљедник Александар и принцеза Катарина Карађорђевић данас су на Белом двору у Београду угостили више од 1.000 угрожене дјеце из Србије и Републике Српске.

Са Карађорђевићима су данас била дјеца без родитељског старања, дјеца са тешкоћама у интелектуалном развоју и социјално угрожена деца, узраста од једне до 14 година, из домова и удружења широм Србије и Републике Српске.

Принцеза Катарина је поручила да су њен супруг и она благословени могућношћу да уживају у сваком могућем тренутку са дјецом, да им пруже љубав, да знају да нису заборављени, саопштено је из прес-службе Карађорђевића.

"Нема лепшег звука од звука дечијег смеха, у комбинацији са искреним осмесима на њиховим лицима. Бели и Краљевски двор нису само наш дом, они су дом свих вас, сви заједно чинимо једну велику породицу. Мој супруг и ја смо веома срећни због радости даривања коју је овај дан донео свима нама", изјавила је принцеза Катарина.

Његово преосвештенство епископ хвостански Алексеј објаснио је дјеци значење Божића и његов значај, те им пренио благослов Његове светости патријарха српског Порфирија.

"Нема лепшег поздрава него оног када су анђели поздравили пастире, када се родио Христос. Тај поздрав нека краси срца ваша децо, да сутра када будете људи знате да се радујете и да поздрављате анђеоским поздравом. Од срца се радујем што сам данас овде са вама", рекао је епископ Алексеј.

Министар за бригу о породици и демографији Србије Дарија Кисић захвалила јр Карађорђевићима за континуирану подршку дјеци, поручивши да је Бели двор данас најљепше мјесто на свијету.

Божићни пријеми за социјално угрожену дјецу су традиција коју су Карађорђевићи започели одмах по повратку у Србију 2001. године с тим што двије године нису организовани због пандемије вируса корона.

Пријеми су омогућени великим залагањем Хуманитарне организације "Лајфлајн Чикаго", која традиционално прикупља донације за куповину поклона за дјецу за Божић, а значајан допринос дала су и дјеца из београдских интернационалних школа која су се заједно са својим наставницима укључила у хуманитарну акцију "Деца помажу деци".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана