Карача: Велики број становника у стању социјалне потребе

Срна
Карача: Велики број становника у стању социјалне потребе

ГЛАМОЧ - Велики број становника Гламоча је у стању социјалне потребе иако је сталних корисника новчане помоћи само 60, изјавила је Срни вршилац дужности директора Центра за социјални рад у овој општини Емира Карача.

"Ситуација је веома тешка. Људи се углавном обраћају за помоћ у набавци лијекова, и то они који немају здравствено осигурање, као и за набавку огревног дрвета, хране и свега што је потребно за нормалан живот", рекла је Карача. Према њеним ријечима, није познато колико је тачно становника којима је потребна социјална помоћ, јер није урађена социјална анамнеза.

"Сталну социјалну помоћ у Гламочу прима свега 60 корисника иако је много више оних којима је потребна", навела је Карача.

Она је истакла да им је потребна већа помоћ и подршка кантоналног Министарства рада, здравља, социјалне заштите и избјеглих како би се ријешио овај проблем. "Кантоналне власти имаји маћехински однос. Потребна је помоћ виших нивоа власти како би се проблем могао ријешити", апеловала је Карача. Она је навела да на подручју Гламоча живи тек око 2.000 становника иако је, према посљедњем попису, тај број већи од 3.000.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана