Кампања "Слави одговорно, слави без ватреног оружја"

Срна
Кампања "Слави одговорно, слави без ватреног оружја"

ГРАДИШКА- Припадници Полицијске управе Градишка дијелили су данас промотивне летке грађанима у оквиру превентивне кампање "Слави одговорно, слави без ватреног оружја".

Инспектор у градишкој Полицијској управи Дарко Новаковић истакао је да на подручју Градишке и Српца прошле и ове године није било посљедица по лица усљед настручне и незаконите употребе пиротехнике и оружја, те да вјерује да је то захваљујући кампањи коју полиција спроводи већ неколико година.

Он је рекао да је дијељење промотивних летака само једна у низу активности у току кампање "Слави одговорно, слави без ватреног оружја", те да је ова управа већ организовала неколико предавања о овој теми у школама на подручју Градишке и Српца.

Новаковић је нагласио да је циљ кампање, коју Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводи у периоду од 5. до 30. децембра, указати грађанима на посљедице нестручне употребе ватреног оружја и пиротехничких средстава, посебно на мјестима гдје се окупља већи број грађана, као и на санкције за незакониту употребу оружја.

Он је упутио апел грађанима да буду одговорни и да предстојеће празнике прославе без употребе пиротехничких средстава и оружја на јавним мјестима, те да на то посебно укажу дјеци, која су и најзнатижељнија када је ријеч о употреби пиротехнике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана