Још два гранична прелаза добила панорамске камере

АТВ
Foto: Принтскрин

На граничним прелазима Шамац и Доњи Свилај постављене су панорамске камере, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

"Сви учесници у саобраћају који планирају путовање дуж сјевероисточних дијелова и ка поменутим граничним прелазима могу благовремено да се информишу о стању саобраћаја пратећи камере на интернет страници www.ams-rs.com“, наведено је из АМС Српске.

Како подсјећају у саопштењу, током љетне сезоне, у вријеме годишњих одмора, на већини граничних прелаза учестале су гужве, како на улазу, тако и на излазу из БиХ. 

"Један од најфреквентнијих граничних прелаза свакако је Шамац, а сада у сваком тренутку, пратећи наше панорамске камере, можете да знате стање саобраћаја и у датом тренутку на који гранични прелаз је најзахвалније да одете“, наведено је у саопштењу.

Гранични прелаз Доњи Свилај отворен је 2021. године и садржи свеукупно десет улазно/излазних саобраћајних трака за путнички саобраћај, као и четири траке за теретни саобраћај, додају у саопштењу. 

"Налази се на важном међународном правцу - паневропском цестовном коридору 5це који повезује Будимпешту преко Осијека и Сарајева и хрватском луком Плоче“, додају.

Поред тога, грађани могу да испрате стање саобраћаја на још 13 граничних прелаза путем панорамских камера на интернет страници www.ams-rs.com, односно на прелазима: Градишка, Рача, Брод, Павловића Мост, Шепак, Каракај, Доња Градина, Козарска Дубица, Зупци, Нови Град, Костајница, Клобук и Хум. 

"Такође, о стању на путевима унутар Републике Српске (БиХ) могу да се информишу и позивом на број 1285, као и свакодневним праћењем наших друштвених мрежа, Инстаграма и Фејсбука“, закључено је у саопштењу АМС Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана