Какво нас вријеме очекује за викенд?

Срна
Какво нас вријеме очекује за викенд?

БАЊАЛУКА - У Републици Српској за викенд ће бити промјенљиво и нестабилно вријеме, уз честу кишу и пљускове, те максималну температура ваздуха у суботу до 23, а у недјељу до 21 степен Целзијусов, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ће бити облачно и свјеже, уз честу кишу и пљускове са грмљавином.

Највише падавина и даље се очекује на југу и западу гдје ће бити и најхладније. За исток и сјевероисток прогнозирана је мања количина падавина и више сувог времена, повремено ће бити и сунчаних интервала и мало топлије. Увече би падавине требале да слабе и престану у већини предјела.

Минимална температура ваздуха износиће од шест до 13, а максимална од 14 на западу до 20 на истоку, а у вишим предјелима на западу од 11 степени Целзијусових. Вјетар ће у првом дијелу дана бити слаб до умјерен јужних смјерова, а поподне ће на сјеверу постепено слабити и бити промјенљивих смјерова.

У суботу, 13. маја, јутро ће бити претежно суво и мало топлије уз сунчане периоде. Од средине дана и током поподнева очекује се нестабилно вријеме уз честу кишу и пљускове са грмљавином који ће се премјештати од југа и запада ка сјеверу и истоку. Минимална температура ваздуха износиће од пет до 12, а максимална од 18 до 23, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових.

У недјељу, 14. маја, биће облачно, свјежије и вјетровито вријеме уз честу кишу и пљускове са грмљавином, на југу и југозападу са обилнијим падавинама. Најмање кише очекује се у Семберији. Минимална температура износиће од осам до 13, а максимална од 15 до 21, у вишим предјелима од 11 степени Целзијусових. Вјетар ће бити умјерен до јак, на југу и планинама понегдје и олујни јужних смјерова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана