Какво нас вријеме очекује за Васкрс

Срна
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА - У Републици Српској ће у недјељу, за Васкрс, бити облачно и свјежије уз јаке падавине, са максималном температуром ваздуха до 15 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске. Јака падавинска зона се ноћас и сутра ујутру премјешта ка истоку.

У већини предјела накратко ће доћи до престанка падавина уз дјелимично разведравање, а на сјеверозападу и југу поново ће почети да пада умјерено јака, понегдје и киша са пљусковима.

У већини предјела сутра ће током дана бити промјенљиво облачно и мало свјежије уз честе пљускове са грмљавином који се премјештају од запада ка истоку. Понегдје ће бити услова и за локалне непогоде.

На вишим планинама на западу падаће сусњежица и слаб снијег. На југу ће и даље вјетровито уз умјерен до јак југо.

Вјетар ће бити умјерен до јак југозападни, на сјеверу слаб до умјерен западних смјерова. Минимална температура ваздуха биће од три до девет, у вишим предјелима од један степен Целзијусов, а максимална од девет до 15, у вишим предјелима од четири степена Целзијусова. У суботу , 15. априла, биће промјенљиво облачно уз сунчане периоде.

Током дана ће мјестимично на југу падати киша и понегдје на сјеверу. Увече ће доћи до наоблачења са запада уз јаче падавине на југозападу и западу.

Минимална температура ваздуха биће од два до шест, на југу до девет, у вишим предјелима од нула степени, а максимална температура од 10 на западу до 17 на истоку, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових. У недјељу ће бити облачно и свјежије уз јаке падавине. Ујутру ће на југу почети да пада јака и пљусковита киша која ће током дана да се шири ка сјеверу.

Локално су могући и пљускови. Понегдје ће бити услова и за локалне непогоде. Минимална температура ваздуха од три до осам, у вишим предјелима од један степен, а максимална температура од осам степени на западу до 15 на југу и истоку, у вишим предјелима од пет степени Целзијусових.

У понедјељак, 17.априла биће облачно и хладније уз јаку, мјестимично пљусковиту кишу са грмљавином која ће почети да пада прво на југу и западу, а затим ће захватити и остале предјеле. Понегдје ће бити услова за локалне непогоде.

Минимална температура ваздуха биће од два до девет, а максимална температура од девет до 15, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана