Какво нас вријеме очекује у наредном периоду?

Агенције
Какво нас вријеме очекује у наредном периоду?

БАЊАЛУКА - Благо освјежење и пад температуре ваздуха у Републици Српској очекује се сутра, па ће до петка, 26. јула, бити мање топло, а онда се поново очекује пораст температуре, изјавила је метеоролог у Републичком хидрометеоролошком заводу Милица Ђорђевић.

Ђорђевићева је рекла да сутра у другом дијелу дана може доћи до локалних непогода, поготово у широј регији од Добоја ка истоку, Сарајевоско-романијској регији и Подрињу.

Она је нагласила да се данас завршава најгори дио топлотног таласа и да ће у наредним данима бити мало нижа температура, али и даље неће бити свјеже.

Дневна температура ваздуха биће око 27 степени на западу, а на југу до 36 степени Целзијусових, што је за већину предјела, укуључујући Бањалуку, Бијељину, Добој, Приједор и Нови Град, до осам степени ниже у односу на претходне дане.

Ђорђевићева је додала да ће у недјељу, 21. јула, бити углавно сува, а у понедјељак, 22. јула, нестабилно са пљусковима, грмљавином и локалним непогода.

Она је рекла да би средином наредне седмице требало да буде још мање топао ваздух, па би требало да буде угодније.

"Средином наредне седмице температура вазуха биће у распону максимално око 25 до 32 или 33 степена Целзијусова, без претјераних врућина до петка, након чега нас опет очекује пораст температуре", закључила је Ђорђевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана