Какво нас вријеме очекује сутра?

СРНА
Какво нас вријеме очекује сутра?

САРАЈЕВО- У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује нестабилно вријеме са пљусковима и грмљавином, уз дневну температуру ваздуха до 32 степена Целзијусова.

Ујутро ће на западу и југу доћи до наоблачење са кишом и пљусковима са грмљавином, понегдје су могуће и локалне непогоде уз јаче падавине и јаке ударе вјетра, а у осталим предјелима суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана на западу се очекује јаче наоблачење са новим пљусковима и грмљавином који ће се у послијеподневним часовима премијештати ка сјеверу и истоку, уз мјестимично могуће и непогоде уз обилније падавине у кратком периоду, појаву града и јаког ветра.

До вечери ће у већини предјела бити суво, а само ће на истоку још понегдје падати киша.

Јутарња температура ваздуха од 12 до 20, у вишим предјелима од 10 степени, а највиша дневна од 26 до 32, у вишим крајевима од 22 степена Целзијусова.

Дуваће слаб до умјерен вјетар јужних смјерова, а у зони падавина јак.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, али су усљед развоја облачности локално регистровани пљускови са грмљавином.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 18, Хан Пијесак и Чемерно 24, Калиновик и Кнежево 26, Гацко 27, Бихаћ и Ливно 29, Соколац, Билећа, Мркоњић Град, Нови Град, Бугојно, Дрвар, Јајце и Сарајево 30, Требиње, Сански Мост и Широки Бријег 31, Фоча, Вишеград, Приједор, Рудо, Србац, Сребреница и Неум 32, Бањалука, Бијељина, Шипово и Градачац 33, Добој, Зворник, Мостар, Тузла и Зеница 34 степена Целзијусова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана