Kакво нас вријеме очекује сутра

Srna
Foto: Shutterstock

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити промјенљиво и нестабилно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином.

Ујутро и пријеподне понегдје на сјеверу очекује се пролазна слаба киша или пљусак, у осталим крајевима промјенљиво и углавном облачно уз сунчане периоде.

Од средине дана јаче наоблачење се очекује на југу и југозападу које ће се послије подне ширити ка осталим крајевима и условити кишу и пљускове праћене грмљавином.

Локално су могуће непогоде у виду обилнијих падавина и мјестимичне појаве града, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према вечери и ноћи на сриједу долази до постепеног престанка падавина, а само ће локално на сјеверу бити могућа пролазна киша и пљусак са грмљавином.

На крајњем југу током већег дијела дана биће промјенљиво вријеме уз смјену сунчаних и облачних периода, те повремену пролазну кишу и пљускове са грмљавином.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверни до сјевероисточни, касније током дана промјенљив, повремено и појачан. У Херцеговини слаб до умјерен југозападни.

Јутарња температура ваздуха износиће од 16 до 21, у вишим предјелима од 12, а дневна од 23 на југозападу до 32 на сјевероистоку и крајњем југу, у вишим предјелима 21 степен Целзијусов.

У Српској и ФБиХ данас је умјерено до претежно облачно вријеме, а до краја дана локално се очекују падавине и грмљавина, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова : Бјелашница 14, Дринић 19, Чемерно 21, Рибник 22, Мркоњић Град 23, Гацко, Калиновик, Соколац и Хан Пијесак 24, Сребреница 25, Нови Град 26, Бијељина и Сарајево 27, Бањалука, Добој, Зворник, Приједор, Србац и Фоча 28, Рудо 29, Неум 30, Вишеград 31, Билећа 32, Требиње 33 и Мостар 36 степени Целзијусових. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана