Какво нас вријеме очекује наредних дана

Срна
Какво нас вријеме очекује наредних дана

БАНЈАЛУКА - Метеоролози су за наредне дане у Републици Српској најавили сунчано и веома вруће вријеме са температуром ваздуха до 37 степени Целзијусових.

Топло и сунчано биће сутра, али ће у касним поподневим часовима постојати могућност за пролазну кишу и пљускове са грмљавином. Киша се очекује у брдско-планинским пређелима од југозапада ка истоку, док ће на југу током већег дијела дана сунчано.

Дуваће слаб до умјерен вјетар промјенљивих смјерова. Највиша температура ваздуха 27 до 33 степена Целзијусова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Претежно сунчано и веома топло вријеме очекује се у уторак, 18. јуна, али ће такође у поподневним часова уз дневни развој пролазне облачности мјестимично бити кише у брдско-планинским пређелима југозапада и на истоку. Највиша температура ваздуха од 29 до 34 степена.

Сунчано и вруће очекује се у сриједу, 19. јуна, а највиша дневна температура ваздуха биће од 31 до 37 степени.

Веома топло се наставља и у четвртак, 20. јуна, када ће и даље бити претежно суначно вријеме уз дневну температуру ваздуха од 31 до 36 степени Целзијусових.

Најтоплији данас су били Вишеград гђе је у 14.00 часова измјерен 31 степен, те Бијељина, Рудо и Фоча гђе је било 30 степени Целзијусових.

У Бањалуци је измјерено 29 степени, у Добоју, Билећи, Српцу и Новом Граду 28, у Требињу, Мркоњић Граду и Сребреници 27, у Гацку 26, на Сокоцу и у Калиновику 23, а на Хан Пијеску 22 степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана