Какво нас вријеме очекује наредних дана?

Срна
Какво нас вријеме очекује наредних дана?

БАЊАЛУКА- У Републици Српској ће наредних дана бити промјенљиво вријеме са кишом која ће падати у већини предјела, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутро ће сутра бити умјерено до претежно облачно и свјеже, око ријека и по котлинама понегдје магла, а током дана промјенљиво облачно уз сунчане интервале и топлије вријеме.

Током поподнева очекује се постепено наоблачење са запада које предвече доноси кишу прво на сјеверозападу, а затим ће се даље ширити.

Вјетар умјерен до јак југозападни и јужни.

Минимална температура ваздуха биће од осам до 14, у вишим предјелима од шест, а максимална дневна од 20 до 26, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

У сриједу, 25. октобра, киша ће постепено слабити, а до краја дана ће у већини предјела бити смјена кишних и сувих периода од запада ка истоку.

На југу ће бити нешто јаче падавине и дуваће и даље јак вјетар који поподне постепено слаби.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 17, у вишим предјелима од осам, а максимална дневна од 17 на западу до 22 на истоку, у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.

У четвртак, 26. октобра, биће облачно са кишом на западу и југу, док ће у осталим предјелима бити углавном суво и промјенљиво до претежно облачно уз краће сунчане интервале.

Увече ће доћи до новог наоблачења са запада које доноси кишу.

Дуваће умјерен до јак југозападни вјетар.

Минимална температура ваздуха биће од 10 до 15, у вишим предјелима од осам, а максимална дневна од 18 на западу до 24 на истоку, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових.

У петак, 27. октобра, киша ће се током дана премјештати од запада и сјевера ка југу и истоку, а падавине ће постепено престати касније поподне и увече.

Минимална температура ваздуха биће од 10 до 15, у вишим предјелима од осам, а максимална температура од 17 до 22, у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана