Какво нас вријеме очекује данас

Срна
Какво нас вријеме очекује данас

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ од средине дана очекује се суначно вријеме уз пролазну облачност, па су само понегдје могући киша или локални пљусак.

Током јутра падавинска зона премјештаће се ка истоку и југу, док се на сјеверу и западу очекује промјенљиво и углавном сунчано вријеме, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Локално су могуће и непогоде у виду обилнијих падавина, појачаног вјетра, као и појаве града, а потом се очекује постепено разведравање.

Од средине дана преовладаваће сунчано вријеме уз умјерену пролазну облачност, која локално може условити пролазну кишу и пљусак са грмљавином, претежно у брдско-планинским предјелима на истоку.

Дуваће слаб до умјерен вјетар претежно сјеверних смјерова.

Максимална температура ваздуха од 26 до 33, у вишим предјелима од 23 степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у већини крајева претежно ведро, а нешто више облака има крајњем сјевероистоку, гдје су забиљежени локални пљускови и грмљавина.

Температура ваздуха измјерена у 8.00 часова: Бјелашница 14, Гацко и Чемерно 15, Хан Пијесак и Шипово 16, Соколац, Калиновик и Кнежево 17, Мркоњић Град 18, Фоча, Билећа, Сребреница, Нови Град, Србац и Рибник и Бихаћ 19, Бањалука, Приједор, Требиње, Вишеград, Сарајево, Ливно и Бугојно 20, Бијељина, Добој и Тузла 21, Зеница 22, те Мостар и Неум 23 степена Целзијусова.

Највише кише у претходна 24 часа, 19 литара по метру квадратном пало је у Српцу, осам литара на Хан Пијеску, седам у Билећи, три у Сребреници, Гацку и Требињу, два на Чемерну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана