Какво нас вријеме очекује данас

Срна
Какво нас вријеме очекује данас

БАЊАЛУКА - Сунчано вријеме у већини крајева данас очекује Републику Српску и Федерацију БиХ, али према вечери и наредне ноћи слиједи јаче наоблачење са падавинама које ће прво захватити западне, а касније и сјеверне крајеве.

Током дана биће топло уз дневни развој облачности, а само се локално очекује пролазна киша или пљусак са грмљавином, углавном у брдско-планинским предјелима југозапада и југоистока.

Касније током вечери и ноћи на сриједу доћи ће до јачег наоблачења, које ће захватити прво западне, а касније и сјеверне крајеве и условити кишу и пљускове праћене грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Мјестимично су могуће и непогоде у виду интензивнијих пљускова са грмљавином, јачање вјетра у зони падавина и појаве града.

На југу ће током већег дијела дана бити сунчано и веома топло.

Дуваће слаб до умјерен, повремено појачан вјетар у зони падавина, сјеверних смјерова, а у Херцеговини умјерена бура на ударе појачана.

Највиша температура ваздуха од 27 на југозападу до 35 на југу, у вишим предјелима од 24 степена Целзијусова.

У већини крајева јутрос је сунчано вријеме, а по котлинама и уз ријечне токове има магле или ниске напблаке, наводе из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница 12, Дринић 16, Соколац и Хан Пијесак 17, Мраковица, Фоча, Чемерно и Бугојно 18, Кнежево, Мркоњић Град, Нови Град, Рудо и Бихаћ 19, Калиновик, Сарајево, Вишеград, Зеница, Сребреница, Гацко и Сански Мост 20, Бањалука и Ливно 21, Добој, Приједор и Тузла 22, Зворник 23, Градачац 24, Бијељина и Требиње 25, Неум 27 и Мостар 29 степени Целзијуосових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана