Какво нас вријеме данас очекује

Срна
Какво нас вријеме данас очекује

БИЈЕЉИНА - У Републици Српској и ФБиХ данас ће преовладавати промјенљиво облачно уз сунчане интервале и мало свјежије вријеме, док ће на југу бити облачније уз повремену кишу.

Киша ће поново почети да пада у току дана на југу и западу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха биће од 13 на западу до 18 на истоку и југу, у вишим предјелима од девет степени Целзијусових.

У првом дијелу дана дуваће слаб и промјенљив вјетар, послије подне и увече очекује се да појача па ће током ноћи бити јак и олујни јужни вјетар.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је умјерено до претежно облачно са локалним пљусковима, док је на планинама забиљежен слаб снијег.

Температура ваздуха у осам часова: Хан Пијесак пет, Соколац шест, Чемерно седам, Бањалука, Сребреница, Сарајево и Тузла девет, Бијељина, Добој и Брчко 10, Билећа 11, Неум 17 степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Билећи, и то 87 литара по метру квадратном, у Гацку 50, на Чемерну 44, у Рибнику 39, у Требињу 37, у Мркоњић Граду 32, у Шипову 26, у Калиновик 24, у Бањалуци 20, у Приједору 18, у Фочи 17, у Српцу 15, на Мраковици 13, у Кнежеву 12, на Сокоцу 11, у Рудом 10 литара, девет на Хан Пијеску, седам у Вишеграду, пет у Сребреници, три у Добоју и два у литра по метру квадратном у Бијељини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана