Какво нас вријеме данас очекује

Срна
Foto: Град Бањалука

БИЈЕЉИНА- У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити мало хладније и претежно суво вријеме.

Врло слаба киша падаће само понегдје на југу у јутрањим часовима, а током дана очекују се сунчани периоди и топлије, послије подне услиједиће пролазно наоблачење са запада, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен промјенљив вјетар.

Максимална температура ваздуха биће од пет до 10, на југу до 14, у вишим предјелима од два степена Целзијусова.

Јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, понегдје на југу и југоистоку забиљежена је киша у нижим, а у вишим подручјима снијег, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у седам часова: Бјелашница минус два, Кнежево минус један, Бањалука, Приједор, Тузла и Калиновик нула, Бијељина један, Добој, Сарајево, Зеница, Мраковица, Мркоњић Град, Нови Град, Дринић и Невесиње два, Зворник, Градишка, Рудо и Рибник три, Вишеград и Гацко четири, Билећа седам, Мостар девет и Неум 10 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа на Мраковици је пало 19 литара кише по метру квадратном, у Приједору 17, у Добоју и Невесињу 15, у Сребреници 14, у Бијељини, Новом Граду и Српцу 13, у Бањалуци 12, у Кнежеву и Мркоњић Граду 11, у Билећи 10, у Зворнику девет, на Хан Пијеску, на Чемерну и у Вишеграду осам, а на Сокоцу, у Рибнику и Шипову шест литара кише по метру кубном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана