Какво је јутрос стање на путевима

Срна
Какво је јутрос стање на путевима

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија редовно, уз повољне временске услове, а на дионицама у усјецима могући су одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На путевима на којима се изводе санациони радови обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај, а возачима се савјетује опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путевима Бродар-Вишеград у тунелима “Цера три” и “Строгоник”, Међеђа-Бродар у тунелу “Котва два”, Добро Поље-Миљевина у тунелу “Сијерачке стијене”, Бродар-Рудо један у тунелу “Трговишта”, путевима Јоховац-Руданка, Разбој-Руданка, Руданка-Добој, Хан Пијесак два-Соколац, Брод на Дрини-Шћепан Поље, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Клашнице један-Нова Топола, Градишка-Нова Топола, Чатрња-Градишка, Стари Угљевик-Главичице, Теслић три-Подјезера.

Због минирања терена, до 8. октобра долазиће до повремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича у мјесту Костајница, град Добој, а саобраћај регулише привремено постављена сигнализација.

Минерски радови се изводе и на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

На магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, саобраћај се од седам до 17 часова због радова одвија успорено, једном саобраћајном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, уз привремену сигнализацију, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на сат. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој-Шибошница, дионица Мачковац-Пипери, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље-Подновље због оштећења коловоза, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, ма мосту Краља Александра у општини Рудо за возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час, док је на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона, а на граничном прелазу Каракај за возила преко пет тона.

У ФБиХ санациони радови актуелни су на магистралним путевима Витез-Травник, Кладањ-Власеница, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље, Фоча-Устиколина и Чевљановићи-Нишићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана