Какво ће бити вријеме данас у Српској

Срна
Какво ће бити вријеме данас у Српској

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ у првом дијелу дана биће претежно облачно са падавинама, само се на сјевероистоку очекује суво и сунчаније.

Магла се очекује углавном на западу, као и у брдско-планинским пределима и уз ријеке и понегдје се може дуже задржавати, те ће у тим мјестима бити свјежије, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана облачно и тмурно, краткотрајна киша је могућа на југу и западу, а увече на сјеверу.

Вјетар слаб до умјерен промјенљив или источних смјерова.

Највиша дневна температура ваздуха од 16 на западу до 21 на сјевероистоку, у вишим предјелима на западу и у мјестима гдје се магла дуже задржи од 14 степени Целзијусових.

На сјевероистоку јутрос преовладава сунчано вријеме уз умјерену облачност, а у осталим крајевима претежно облачно. Киша је забиљежена у Херцеговини, у западним, сјеверозападним и дјелимично централним подручјима, објавио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура ваздуха у осам часова: Соколац, Хан Пијесак седам, Бијељина, Сребреница и Тузла осам, Зворник, Сребреница 10, Добој, Мраковица, Нови Град, Чемерно, Вишеград, Бихаћ и Сарајево 11, Бањалука, Калиновик, Приједор, Гацко, Кнежево, Мркоњић Град, Рибник, Рудо, Дрвар и Сански Мост 12, Фоча и Бугојно 13, Билећа, Шипово, Требиње, Ливно и Јајце 14, Широки Бријег и Зеница 15, Мостар 16 и Неум 18 степени Целзијусових.

Највише кише у претходна 24 часа пало је на Мраковици 12 литара по метру, квадратном, у Приједору девет, у Дринићу осам, у Новом Граду и Српцу седам, у Мркоњић Граду и Билећи пет, у Требињу, Бањалуци, Шипову четири, на Хан Пијеску два, у Кнежеву, Зворнику, Добоју, Фочи један литар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана