Како је Јусуф  Нуркић угостио Бањалучанина Роберта Дацешина

ГС
Како је Јусуф  Нуркић угостио Бањалучанина Роберта Дацешина

ФИНИКС - Центар Финикс санса и кошаркашке репрезентације БиХ Јусуф Нуркић угостио је у Финиксу путописца из Бањалуке Роберта Дацешина.

Дацешин се тим поводом огласио на друштвеним мрежама  и открио шта је све кошаркаш урадио за њега. Напоменуо је да од дјетињства прати НБА лигу те да му је једна од највећих жеља била гледање утакмице.

-Прије двије године у Филаделфији остварих то и би баш онако за памћење, а онда кроз неки сплет необичних животних околности, касније те године, упознах се виртуелно са Јусуфом Нуркићем којег дуго пратим и почесмо лагано да се куцкамо. Прошле године ми тако Јусуф рече да ме чека у Аризони, а ако ми нешто у животу није тешко то је узети авио карту и отпутовати негдје – навео је Дацешин.

Додао је да је "наш народ познат по гостопримству и да је то нешто чиме се сви у души истински поносимо“, али да ће тих десетак сати тог 24. фебруара 2024. године вјероватно још дуго препричавати другарима кући.

-Нећу причати о томе како нам је средио врхунске карте за утакмицу, извео нас на вечеру и посветио нам пар сати свог времена. Нити о томе да нас је одвео у тренинг центар Финикс санса и показао нам гдје они једу, тренирају, имају састанке и слично. Већ о томе да је било баш угодно бити са њим и просто причати о животу, на начин ко да се знамо 100 година. Само смо дошли, загрлили се и пустили причу. Јесте да путујући свијетом упознаш много добрих људи, чујеш много прича и доживиш тренутке коју ти се урежу под кожу, али враћајући се назад ка смјештају након дружења са њим, једино о чему смо у ауту причали је колико је лик позитиван, готиван и једноставан. Колико добрих ствари ради о којима не прича и колико оставља и за себе а о чему се не пише. Дружимо се опет брате и хвала што си ми дао да шутам на исти кош као Кевин Дурант – навео је Дацешин.

Дацешин је присуствовао утакмици Финикса против Лејкерса гдје су Санси славили резултатом 123:113 гдје је Нуркић одиграо фантастичну утакмицу коју је завршио са 18 поена, 22 скока те седам асистенција.

Нуркић је на свом профилу објавио фотографију из дворане са Робертом Дацешином уз опис "Људина, земљак мој".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана