Кајганић и представници америчке Амбасаде о раду Ударне групе

Срна
Кајганић и представници америчке Амбасаде о раду Ударне групе

САРАЈЕВО - Вршилац дужности главног тужиоца БиХ Миланко Кајганић разговарао је са представницима Амбасаде САД о раду Ударне групе за борбу против трговине људима и илегалних миграција, као и неформалне мреже тужилаца и истражилаца у БиХ у борби против трговине људима.

Представници Амбасаде САД упознали су Кајганића о томе да је америчко Министарство спољних послова објавило извјештај о трговини људима за ову годину, у којем се квалификује и статус БиХ у борби против ових кривичних дјела, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Наведено је да Тужилаштво БиХ и његов Одсјек за борбу против трговине људима и илегалних миграција поступа у великом броју предмета, у којима се у борби против ове врсте кривичних дјела реализује регионална и међународна сарадња, те су и у овој години спроведене заједничне међународне операције с циљем процесуирања идентификованих починилаца ових кривичних дјела.

Тужилаштво БиХ и Ударна група наставиће са спровођењем препорука из Извјештаја.

Кајганић је захвалио званичницима из САД за помоћ и подршку коју влада САД пружа Тужилаштву БиХ, агенцијама за спровођење закона и правосуђу БиХ.

Овом састанку присуствовали су и тужилац Суада Пашић, службеник за људска права Амбасаде САД Наталија Шушак, резидентни правни савјетник Програма за развој, помоћ и едукацију тужилаштава у иностранству Министарства правосуђа САД Франк Бредшер, као и њихови сарадници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана