Када ће топлотни талас почети да слаби

ГС
Када ће топлотни талас почети да слаби

БАЊАЛУКА - У Републици Српској сљедеће седмице очекује се постепено слабљење топлотног таласа, уз повећање нестабилности.

У Српској ће почетком наредне седмице бити спарно и нестабилно уз смјену сунчаних и облачних интервала, локалне пљускове са грмљавином који ће понегде бити израженији са количином падавина, пише РТРС.

У понедјељак ће, кажу меторолози, бити нестабилно уз пад температуре. Већ у ноћи облачности са кишом и пљусковима са грмљавином захватиће сјеверозапад, а затим и источне и јужне предјеле.

Од јутра ће се нова израженија падавинска зона кретати од југа ка сјеверу обухватајући све предјеле. Очекују се и јаче непогоде уз обилније падавине у кратком периоду, јак и олујни вјетар као и појава града. На западу ће бити обилнијих падавина.

У уторак се наставља нестабилно и свежије вријеме, док се у сриједу током дана очекује постепени пораст температуре уз развој облачности прво у брдско-планинским предјелима од југозапада ка истоку, а затим и на сјеверу, који ће условити повремену кишу и пљускове праћене грмљавином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана