Кад запјева српска снајка...Патриша се латила микрофона за Божић у цркви, људи одушевљени (ВИДЕО)

ГС
Кад запјева српска снајка...Патриша се латила микрофона за Божић у цркви, људи одушевљени (ВИДЕО)

Српска снајка Патриша Десоурцес-Лекић одушевила је све пјевачким умећем још прошле године, када се појавио снимак њеног вјенчања на којем се види како у вјенчаници отпјевала "Видовдан".

Одушевљење није изостало ни за Бадње вече, када је Патриша пустила глас у просторијама православне цркве на Флориди.

Американка хаићанског порекла пјевањем је одушевила и модераторе налога цркве "Свети Сава" на Флориди, који су на свом Фејсбук налогу подјелили њену изведбу Видовдана.

Након свадбе, наступала и у цркви

Како се види на снимку, она је окупљене вјернике унутар просторија за дружење при цркви Светог Саве разгалила пјесмом, што се могло чути по аплаузима током њеног наступа.

Сала у којој је Патриша наступала имала је на столовима божићну декорацију у виду бадњака, док су у прозору иза ње стајали слика Његуша и слова азбуке за учење. Такође, у просторији се налазила и Америчка застава окачена на зиду.

Снимак њеног наступа, одушевио је кориснике друштвених мрежа, који су писали како је отпјевала као професионалац. И нису погријешили пошто је Патриша пјевачица која је наступала на Бродвеју, у Дизниленду, као и широм Америке. Такође, она наступа и у виду сценског шоу програма на крузерима, и то веома успјешно.

Српски језик тежак за учење

Како је говорила за српске медије прошле године, њен супруг Игор са којим живи у Америци је пореклом из места Лелић код Ваљева. Прије седам година њих двоје су живјели неко вријеме на релацији Београд - Лелић. Такође она се и крстила у православној цркви прије венчања за Србина.

"Генерално, обожавам Србију, људе, храну, ракију и гибаницу. С обзиром на то да је то мој српски дом, посебно волим Ваљево, Лелић и околину. Вољели бисмо да се, кад мој супруг заврши специјализацију, вратимо у Србију и већи дио времена проводимо тамо, близу породице и пријатеља.“

"Српски је веома тежак језик, иако сам већ шест година долазила у Србију, још увек га не говорим течно, али разумем га доста и стално се трудим да га усавршим. Пјевање на српском ми дефинитивно иде лакше него разговор“, рекла је она прошле године у разговору са новинарима портала "Нова С".

Велелепна прослава у цркви за Божић

Судећи по објавама на Фејсбук страници цркве Светог Саве, наша дијаспора је Божић прославила у традиционалној и веселој атмосфери. Оно што упада у очи је велики број младих, па и оних који су понос родним крајем исказали одевањем у српске традиционалне ношње.

А, да се наши "тамо преко океана" одлично слажу и држе скупа, говори фотографија настала испред цркве, на којој велики се види велики број православних верника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана