Kад ће бити отворен требињски Центар за предузетнике

Srna
Foto: Srna

ТРЕБИЊЕ - Предузетничко-иновациони центар у Требињу, намијењен за предузетнике из области информационих технологија, требало би да буде отворен у другој половини марта, изјавио је Срни замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић.

Он је рекао да ће центар бити мјесто на којем ће се окупљати људи из ИТ сектора, оснивати нова предузећа у тој области, те запошљавати што више људи.

"Циљна група су нам људи који се баве пословима у области информационих технологија, програмери, креативне индустрије, туристи којима приликом боравка у Требињу треба простор да заврше неки посао, студенти, ученици", истакао је Бошковић.

Он је навео да им је намјера да се кроз овај центар успостави тјешња сарадња између привреде, науке и осталих институција.

Бошковић је рекао да ће бити расписан јавни позив за исказивање интереса, како би се пријавили сви који имају компаније које послују у области информационих технологија, физичка лица или фриленсери који имају намјеру да у скорије вријеме региструју компанију из ове области.

Он је додао да је завршено опремање објекта центра, чија је укупна вриједност 242.000 КМ, а који је оформљен посредством пројекта "Унапређење ефикасности локалних услуга у БиХ - Пиплс".

"Предузетничко-иновациони центар налази се у згради аутобуске станице, за почетак ће око 200 квадратних метара простора бити стављено у функцију. УНДП је ово финансирао са 90.000 КМ, а остатак средстава уложила је Градска управа, која ће радити на правилнику о условима његовог кориштења", рекао је Бошковић.

Он је навео да су у близини центра факултети, требињска Развојна агенција, као и остале надлежне институције са којима је предвиђена сарадња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана