Јујићева потписала уговоре са представницима добротворних друштава

ГС
Јујићева потписала уговоре са представницима добротворних друштава

БАЊАЛУКА- Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић, потписала је данас уговоре са представницима добротворних друштава "Мерхамет" и представницима осталих удружења грађана и фондација, којима су одобрена средства гранта за 2022. годину за суфинансирање пројеката/програма.

Укупна средства која су додјељена наведеним удружењима и фондацијама износе 133.300 КМ.

Јујић је овом приликом истакла да се и у овој години наставља пракса редовне додјеле средстава хуманитарним организацијама и удружењима грађана који брину о различитим категоријама становништва.

- Значај ових организација је непроцјењив, поготово у данашње вријеме када је инфлација готово свакодневна. Ове организације и удружења пружају материјалну, социјалну и другу врсту помоћи својим корисницима, зато их настављамо подржавати - рекла је Јујић.

Такође, подржано је суфинансирање пројеката који промовишу грађанско друштво, људска права, образовање и културу, пројекате из области развоја цивилног друштва у јединицама локалне самоуправе и тако даље.

Потписници уговора захвалили су се ресорном Министарству на вишегодишњој сарадњи и на додјељеним средствима, истакавши да им је ова врста помоћи итекако добра дошла за реализацију њихових пројеката и да су дозначена средстава значајна за њихов даљи рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана